Zobrazuji 2 výsledků
nakladana-jablka
Kvašení - Fermentace

Starý ruský recept na kvašená jablka

Ze stovek receptů, které jsem musel zákonitě vyzkoušet, byla právě kvašená jablka. Ty mají v Rusku dlouholetou tradicí, stejně jako dobře známí boršč, kvas, okroška, pirožky, sjemečky a další ruská jídla. Kdysi se jablka nechávala původně kvasit ve velkých dubových sudech nebo kádích, povětšinou umístěných někde na půdě. Do sudů s jablky se do nálevu přidali …

dyne-hokkaido
Recepty Snídaně

Jednoduchá pařená buchta z dýně hokkaido a jablek

Dýně hokkaido velmi rychle zdomácněla ve spoustě českých kuchyní. Její široké kuchyňské využití, ji katapultovalo mezi podzimní zeleninu číslo jedna. I když se povětšinou používá ve slaných pokrmech, její sladká chuť se přímo nabízí k využití na sladko. Tato pařená buchta neobsahuje žádný cukr, takže je skvělou alternativou pro všechny, kteří chtějí omezit množství konzumovaného …